28 okt 2020

Familie over de Kook – Groene Thee Citrus Panna cotta

Familie over de Kook – Groene Thee Citrus Panna cotta

  • 500 milliliter slagroom
  • 400 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 7 blaadjes gelatine

1 citroen rasp nodig

CITROEN SAUS
75 milliliter water
75 milliter citrus limonadesiroop
1 citroen sap nodig
1 theelepel maïzena

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanille suiker, de vanille extract en de citroenrasp. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
  • Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Vul 6 glaasjes met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
  • Maak ondertussen de citroensaus klaar: verwarm in een steelpannetje 75 milliliter water met 75 milliliter limonadesiroop en het sap van 1 citroen. Als dit warm is, meng dan 1 theelepel maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de saus. Breng de saus aan de kook en laat even een paar seconden koken zodat de saus kan indikken. Giet de saus in een schaaltje en dek af met folie (dit voorkomt dat er een velletje op de saus komt) Laat de saus nu helemaal afkoelen.

Als de panna cotta helemaal opgestijfd is, verdeel dan een beetje van de citroensaus eroverheen. Serveer met eventueel een beetje extra fruit.