9 nov 2020

Familie over de kook – kruidige winterse limonade met peer

Een limonade is echt niet alleen maar een typisch zomerdrankje. Deze kruidige winterse limonade met peer kan je ook prima in de winter drinken. Deze limonade breng je namelijk op smaak met echte winterse smaken zoals steranijs, kaneel en gember. Om de limonade helemaal tot zijn recht te laten komen, is het wel belangrijk om de limonade de tijd te geven om te kunnen trekken. Maak de limonade met perensiroop dus gerust een paar uur van te voren klaar.

Van de Boom heeft aan ons gevraagd of wij met hun siropen verschillende recepten willen maken. Van de Boom wil namelijk laten zien dat je met een limonadesiroop namelijk veel meer kan dan alleen maar water toevoegen. Afgelopen zomer maakte wij al een heerlijke limonade variant met hun smaak Groene Thee Citrus en een heerlijke Panna Cotta.

Vandaag heb ik het recept voor je van een kruidige winterse limonade met peer. Gemaakt met de perensiroop van Van de Boom. Er komen ook nog andere lekkere recepten aan met de smaken Mango, Aardbei/Framboos en Rood Fruit.

Ingrediënten
125 milliliter perensiroop van Van de Boom
1 liter water
3 stuks steranijs
2 stuks kaneelstokjes
5 plakjes gember ongeveer 0,5 cm dik
1 peer in plakjes optioneel

Instructies
Schenk in een karaf 125 ml siroop met 1 liter koud water. Leg hierin de plakjes gember, steranijs en kaneelstukjes. Laat minimaal 1 uur staan in de koelkast.
Serveer eventueel met een plakje peer en ijsblokjes.