15 jan 2021

Familie over de kook – Aardbeien-Frambozen ijs in gesuikerde bladerdeegbakjes

Ingrediënten

  • 300 milliliter slagroom
  • 175 gram gecondenseerde melk
  • 150 milliliter Van de Boom Aardbei Framboos siroop
  • 1/2 limoen sap nodig

AARDBEIEN SAUS

  • 150 gram aardbeien
  • 1/2 limoen sap nodig
  • klein scheutje Van de Boom Aardbei Framboos siroop

GESUIKERDE BLADERDEEGBAKJES

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • roomboter
  • rietsuiker
  • 1 ei geklutst

EXTRA

  • aardbeien in stukjes gesneden
  • frambozen

Instructies

  • Klop in een grote mengkom de gecondenseerde melk, slagroom en siroop lobbig. Dit duurt een paar minuten. Doe het mengsel in een bak of ovenschaal en dek dit af. Zet het ijs minimaal 5 uur in de vriezer. Haal 5 minuten voordat je het ijs wilt gaan gebruiken uit de vriezer. Zo is het ijs makkelijker te scheppen.
  • De gesuikerde bladerdeegbakjes maak je als volgt: verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm bakplaat ondersteboven in met een klein beetje roomboter. (4 stuks) Drapeer de plakjes bladerdeeg over de bolle kant van de vorm en druk dit een klein beetje naar elkaar zodat er een bakje ontstaat. Ja, dus echt aan de onderkant van je bakvorm. Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei en bestrooi de bladerdeeg bakjes met rietsuiker. Bak de bakjes in 15-20 in de oven goudbruin en gaar. Laat de bakjes iets afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt (5 min)
  • De simpele aardbeien “saus” maak je als volgt: prak 150 gram aardbeien met een klein beetje Van de Boom Aardbei Framboos siroop en het sap van een 1/2 limoen. Voeg niet meteen al het sap van de halve limoen toe. Sommige zijn namelijk een stuk zuurder dan andere. Proef dus tussendoor.
  • Serveer het ijs in het bladerdeegbakje, schep er wat aardbeien “saus” overheen en serveer met verse aardbeien en frambozen.
  • TIP: het ijs en de aardbeiensaus kan je prima van te voren maken. De bladerdeegbakjes zijn wel lekkerder om vers te eten.